16512

ناگفته های عارفان - دفتر چهارمشناسه کالا: 1308

متاسفانه این کالا در حال حاضر موجود نیست. می توانید از طریق لیست بالای صفحه، از محصولات مشابه این کالا دیدن نمایید

نقد و بررسی اجمالی ناگفته های عارفان - دفتر چهارم

ناگفته ‌های عارفان

مصاحبه‌ ها و مقالات منتشر نشده‌ ای از عارفان و اولیاء‌الله

دفتر چهارم

مولف: محمدجواد نورمحمدی

 

اگر برای خرید تمایل به عضویت در سایت ندارید،

فقط کافی است نام محصول را به سامانه 30007650001082 بفرستید

همکاران ما با شما تماس خواهند گرفت

تقدیم به پاک باخته عاشق، شهید عزیز
علی نادعلی که با قلم سیرت راه معلم شاهد بودن را ترسیم کرد
این نامه نورانی، اولین دفتر از مجموعه ای است که به خواست خداوند در شرح زندگی اولیای بزرگ خدا به دوستداران راه حق و علاقمندان شرح حال خاصان بارگاه خداوند سبحان هدیه می گردد. این مجموعه در بردارنده مصاحبه ها و مقالاتی است که در چندین سال گذشته تهیه شده و اکنون با تنظیمی شایسته عرضه می شود. مجموعه مصاحبه ها و کامل آن جز اندکی تاکنون در جایی چاپ نشده است و این دفتر از آن جهت که قدمی فراتر از کتابها و کتابخانه ها نهاده و نقبی به سینه اهل دل زده و نکات زندگی اولیاء را از دل سینه ها استخراج کرده، کاری شایسته و بکر است و امیدواریم که این روزنه امید و توفیق خدمت از سوی رب جلیل همچنان ادامه یابد و دفترهای دیگر این مجموعه به جامعه اسلامی تقدیم گردد.
این کار چون جستجو در تاریخ عارفان شیعه است و قهرمانان آن پس از اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و انبیاء فروزنده ترین اختران آسمان انسانیت اند، در بردارنده دستور العمل ها و الگوهای زندگی ساز می باشد .
معارفی که در این گفتگوها و نوشته ها آمده محصول زندگی فرزانگان است. زندگی ها در مراحل خود شباهتی به کشت زراعت دارد . کشاورز بر مزرع خود ابتدا بذر می کارد و سپس داشت و نگهداری از بذر و در پایان برداشت محصول از مزرع سبز زمین است .
انسان سالک ابتدا باید وجود خویش از چرک گناه پاک نموده و دفتر وجودش را آماده پذیرش حقایق کند . پس از آن تخم نیکی ها و فضائل در مزرع آماده وجودش به کار و به مراقبت و محاسبت از آن نگهداری کند و از آفاتش نگهداری و در رشد و بالندگی آن کوشش کند تا برومند و پر بار گردد . و در آن هنگام پس از تلاش فراوان رسد آدمی به جایی که به جز خدا نبیند و آنگاه یکی گردد سلوک و سیر و سالک و آن شود که حضرت صادق فرماید: ما رأیت شیئا الا و رأیت الله قبله و معه و بعده (هیچ چیز را ندیدم مگر اینکه خدا را قبل و بعد و همراه او دیدم ) و یا آنچه که از حضرتش نقل شده که از حضرت سؤال شد معنی آیه الا من اتی الله بقلب سلیم (جز آن کس که با قلب پاک به محضر خدایش بیاید ) حضرت جواب فرمودند: یلقی ربه و لیس فیه احد سواه (خدایش را ملاقات کند در حالی که هیچکس جز او نباشد )بنابراین مجموعه معارفی که در این دفتر جمع آوری شده گوشه هایی از این سه مرحله است و کرامات شاهدات و مکاشفاتی که در اینجا آمده بخشی از برداشت محصول است . و بسنده کردن به خواندن و حال و هوایی که از آن حاصل می شود، سودی به حال انسان نبخشد بلکه باید مردانه عمل کرد و دل به دستورات الهی سپرد . جوانان برومند باید بدانند فرصت ارزشمند عمر تنها با خواندن این کتابها محصول نخواهد داد . درخت زندگی انسان آن گاه پر ثمر شده و به بار خواهد نشست که باغبانی فهمیده و آگاه و مطلع بر زوایای پنهان کار به مراقبت از آن اقدام کند و این باغبان همان استاد راه و سیر و سلوک در زندگی انسان است . مردی خدایی، جامع صفات و کمالات انسانی و خالی از هوی و هوس و ره حق پیموده .
خواجه حافظ شیرازی در غزلیات خود درباره اهمیت استاد می فرماید:
به کوی عشق منه بی دلیل راه قدم - که من به خویش نمودم صد اهتمام و نشد
باز گوید:
به سعی خود نتوان برد پی به گوهر مقصود - خیال باشد کاین کار بی حواله بر آید
و یا فرماید:
خامان ره نرفته چه دانند ذوق عشق - دریا دلی بجوی، دلیر، سرآمدی
و نیز
قطع این مرحله بی همرهی خضر مکن - ظلماتست بترس از خطر گمراهی
در مکتب حقیقت پیش ادیب عشق - هان ای پسر بکوش که روزی پدر شوی
من به سر منزل عنقا نه به خود بردم راه - قطع این مرحله با مرغ سلیمان کردم
سعی نابرده درین راه به جائی نرسی - مزد اگر می طلبی طاعت استاد بر
در بیابان فنا گم شدی آخر تا کی - ره بپرسیم مگر پی به مهمات بریم
و نمونه های فراوان دیگر که در اینجا مجال آوردن آن نیست .
باری حافظ و دیگران نوع کلمات خود را در معارف توحیدی از معارف الهی کتاب حق و سخنان اولیای آن داشته اند و راهنمای آن این دو اقیانوس بی کرانه است و در معارف قرآنی داشتن استاد از امور مهمی است که باید بدان توجه شود و حکایت خضر و موسی یکی از این موارد زیباست .
از جمله نکات قابل تذکر در این مقدمه اهتمام در عمل به دستورات دینی، سعی و تلاش برای رسیدن به مقصود و با عزم و اراده جدی کار کردن است. بیماری که هزاران بار به طبیب مراجعه کند و دوای درد خویش را فراهم آورد؛ اما از آن نوش جان نکند، هزار سال نیز بگذرد، التیام نیابد و درد او آرام نگیرد . خواندن شرح حالات بزرگان باید تشویق گر ما در رسیدن به کمالات باشد . حال که انسانها بسیار گوناگون زیست می کنند چرا ما بسان خوبان زندگی نکنیم و مردانه در راه عبادت و معرفت حق نکوشیم؟ طریق محبت و عشق حق پیمودنی است و گواه آن هزاران انسان راه یافته است که شرح حال آنان در کتابها آمده است اما آن چیزی که می تواند ما را در زمره آنان قرار دهد تنها و تنها همت و عزم بر انجام فرایض الهی است .
پیشوای عارفان و موحدان، علی علیه السلام فرماید: یا رب یا رب یا رب قو علی خدمتک جوارحی و اشدد علی العزیمة جوانحی و هب لی الجد فی خشیتک و الدوام فی الاتصال بخدمتک (ای خدا، بار پروردگارا،ای رب من اعضای مرا به خدمتت توانا ساز و جان مرا بر تصمیم الهی قوی و سخت بدار و به من تلاش در راه خشیت (ترس از مقام عظمت ) خود را عطا کن و اتصال و پیوستگی به خدمتت را بر من تداوم بخش . و چون سالک راه خدا به انجام دستورات الهی همت گماشت و مداومت بر عمل کرد و از انجام اعمال خسته نشد نتایج آن را به راستی و درستی خواهد دید و خواهد یافت که زندگی در کنار خدا و با خدا چه زیباست و حقیقت زندگی شهوت آلود و دنیا پرستانه ننگی و چرکی بیش نیست . خدای سبحان همه ما را به راه حقیقت و مستقیم خویش هدایت فرماید آمین .
در پایان مقدمه طرح یک خواسته را شایسته می دانیم و آن پرهیز از عمل خودسرانه است . آرزومندان راه خدا نباید از پیش خود و بر اساس ذوق و سلیقه خویش عمل کنند که طعمه دام شیطان این دام گستر بزرگ هستی، قرار می گیرند و از راه سعادت باز می مانند . پس باید از خداوند سبحان توفیق ادب خواست و به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام توسل پیدا کرد و از آنان در انجام دستورات الهی استمداد کرد و در خدمت بزرگان راهنمایی خواست تا ما را در رسیدن به ولایت اهل بیت و داخل شدن در ولایت آن بزرگواران دستگیری کنند . انه ولی التوفیق .
از همه عزیزانی که نکات، مقالات یا مصاحبه هایی از اولیای خدا دارند درخواست می شود برای نشر معارف الهی و استفاده جامعه برای ما ارسال دارند تا به نام خودشان در این مجموعه چاپ گردد . همچنین صمیمانه پذیرای انتقادات و پیشنهادات همه دوستان و عزیزان هستیم . در پایان از زحمات همه دوستان موسسه مهر خوبان و دیگر عزیزانی که در به ثمر رساندن این نوشته تلاش کرده اند خالصانه سپاسگزاریم .بخصوص از تلاش برادر عزیز جناب آقای حسین نعمتی که بی چشمداشتی پیگیر کار بودند.

 

نام انتشارات: آفتاب خوبان

سال: 1395

نوبت چاپ: اول

شمارگان: 3000

قطع: رقعی

تعداد صفحه: 304

شابک:

978-964-8701-34-0

مشخصات فنی ناگفته های عارفان - دفتر چهارم

ویژگی های کتاب

  • نام انتشارات
  • سال نشر
  • نوبت چاپ
  • شمارگان
  • قطع
  • تعداد صفحه
  • تصویر
  • شابک

نظرات کاربران برای: ناگفته های عارفان - دفتر چهارم

شما هم می‌توانید در مورد این کالا نظر بدهید.

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. اگر این محصول را قبلا از خریده باشید، نظر شما به عنوان مالک محصول ثبت خواهد شد.

افزودن نظر جدید